Kamrem byte

Timing belt replacement

Timing Belt Byte är viktigt. Bilens kamrem är en av de mest kritiska komponenter och det kräver regelbundet underhåll och utbyte för att din bil eller lastbil för att fortsätta fungera smidigt. I själva verket på nästan alla moderna bilar, om kamremmen sönder kommer motorn förstöra sig själv. Så uppmärksamma på de jämna mellanrum är oerhört viktigt.

Intervall för kamrem byte

Bilens exakta rekommenderas kamrem bytesintervall för kamrem kommer att anges i din instruktionsbok. För de flesta personbilar och lätta lastbilar är intervallet mellan 50.000 och 75.000 miles. På tyngre fordon, kan det vara närmare till 100.000 miles.

Vad kamremmen inte

Kuggremmen löper från vevaxeln vid botten av motorn för att kamaxeln (er) vid toppen. Däremellan blir det oftast vattenpumpen och kan även vara ansvarig för att driva oljepumpen också. På turn tiden mellan vevaxeln och kamaxeln (s) är motorns tidpunkten mekanism för att veta när en cylinder komprimering eller dekomprimering och om du vill spruta in bränsle och skicka gnista till pluggen. Därav titeln "kamrem".

När kamremmen behöver bytas

Vid den rekommenderade intervallet, eller när du råkar ha någon av timing omfattar bort så du kan se hela eller delar av bandet, ska remmen bytas inspekteras. Oavsett om det behöver det eller inte, är det en bra idé att få den utbytt vid den rekommenderade intervallet för att undvika eventuella problem.

Kamremmen utbyte är dyrt, eftersom en stor del av framsidan av motorn måste tas bort (alla tillbehör, alla serpentin bälten och ofta kylare och slangar). Denna viktiga intervall är ett bra tillfälle att ersätta andra komponenter som är nu lättare att ta sig till också. Ofta kommer mekaniker rekommenderar byte av vattenpump, timing spännaren, slangar kylare, etc. Det är också en bra idé att ha remskivorna på varje tillbehör kontrolleras (eftersom de är avstängd) för att se om det finns några utanför balans och behöver bytas ut. Speciellt de på kam och vevaxlar.

Om din motor är i behov av sälprodukter ersättare vid avgas-eller grenrör huvuden, luftintag, etc. Nu är också ett bra tillfälle att tänka sig att göra dem.

Oavsett om du gör det själv eller betala en professionell mekaniker, kommer du att hitta kamrem ersättning är dyrt i både material och arbetskraft. En kompetent mekaniker ska kunna göra kamrem på de flesta fordon i cirka 5-6 timmar. Ett hem mekaniker kan förvänta sig att bli en lång dag på helgen.

Kamremmen är dock en av de viktigaste mekanismerna på din motor och bör vårdas som rekommenderas för att undvika livsfarliga (till bilen) problem senare.

Relaterade artiklar


Mer:   Hemsida  »  Gör det själv  »  Kamrem byte
välkommen
Relaterade artiklar